There was an error in this gadget

Thursday, April 22, 2010

Dari tiang ke dinding

Alhamdulillah, setakat ni progress pembinaan berjalan dengan lancar dan seperti yang diharapkan. Semua pekerja aku pun nampaknya berdedikasi melaksanakan tugas masing-masing. Memang tinggi kedai sewa aku ni, lebih tinggi dari mana-mana kedai area ni. So tak rugilah sesape yang jadi penyewa.



















Keta aku kena langgar dengan rider cubprix masa bertugas di hulu selangor. Rider tu admit kat hospital selayang tp aku ok. Yang tak ok cuma hati huhu

Friday, April 16, 2010

Cara-cara Membina Tiang









Tiang Seri

Beam dah siap, so giliran tiang-tiang seri pula mengambil tempat.















Saturday, April 10, 2010

Pembinaan tapak asas

Pembinaan tapak telah bermula. Semua lubang untuk dirikan tiang dah diisi dengan simen. Beam pun telah mula dibuat. Papan-papan utk beam, maskuri recycle je. Setiap ruang kedai memang dibuatkan beam bagi pastikan dinding-dinding yang dibina kukuh. Buat beam untuk setiap ruang memang leceh, tp aku tak kompromi dengan aspek keselamatan dan kualiti pembinaan. Bukan ape, aku nak pastikan penyewa rasa selamat dan puas hati











Thursday, April 8, 2010

BORANG Sewa Kedai

Kepada yang berminat untuk menyewa ruang kedai ini, anda boleh download borang permohonan di http://www.scribd.com/doc/29640047/Borang-Kedai-Sewa. Sila pastikan anda klik pada format .doc dan bukan format .pdf atau .txt bagi memudahkan anda mengisi borang menggunakan komputer. Borang yang telah siap, bolehlah email kepada saya di alamat taufieq@gmail.com.


BORANG : http://www.scribd.com/doc/29640047/Borang-Kedai-Sewa

Tuesday, April 6, 2010

Pembinaan Bermula


Bermula ari ni, pembinaan kedai sewa Wak Aji Corner telah dimulakan. Maskuri & the gang yang aku import khas dari tanah Jawa, telah memulakan kerja-kerja membuat beam dan lantai. Semalam abah dan maskuri dah beli barang-barang, so hari ni depa mula start keje. Keseluruhan ada 4 orang pekerja, harap-harapnya beam dapat disiapkan dalam 2,3 hari ni. Secara kasar, luas kedai 18' x 20', awning 18' x 10' dan ada lagi buffer zone kat depan utk loading / unloading barang dalam 18' x 15'. Walaupun belum nampak tiang lagi, tapi keempat-empat lot nampaknya hampir abis ditempah. Balik ofis ni nampaknya kena balik dulu ke kampung, nak bagi abah borang sewaan kedai. Kedai ini dijangka siap sebelum 15 Mei 2010, so sesape yang berminat untuk menyewa boleh dapatkan borang melalui email taufieq@gmail.com. Sewa sebulan memang tak mahal, RM600.00 tunai ja