There was an error in this gadget

Monday, June 28, 2010

Akhirnya - Yang dinanti telah sempurna dibina

Alhamdulillah, setelah lebih kurang 2 bulan menanti, akhirnya, deretan kedai sewa WAK AJI CORNER telah siap dibina. Hmmm walaupun penat juga tunggu kontraktor siapkan kerja-kerja mereka, penantian ini juga berbaloi. Berbaloi sebab kualiti pembinaan yang begitu memuaskan dan ruang yang cukup luas dibandingkan dengan kadar sewa yang saya tawarkan. Takpe, kayuh pelan-pelan tanak sewakan dengan harga yang mahal. Kadar sewa akan direvised 2 tahun sekali. Setakat ini semua kedai telah habis ditempah

Berikut adalah direktori penyewa :
WAC 1 : Kedai Runcit
WAC 2 : Cybercafe
WAC 3 : Kedai barangan keperluan haji dan muslim
WAC 4 : Kedai peralatan memancing















Tuesday, May 11, 2010

Saturday, May 1, 2010

Dari dinding ke bumbung

Pembinaan semakin rancak. Rangka dan kekuda bumbung telah siap. Insyaallah, pertengahan bulan mei boleh siap, tapi bergantung kepada keadaan dan cuaca.













Thursday, April 22, 2010

Dari tiang ke dinding

Alhamdulillah, setakat ni progress pembinaan berjalan dengan lancar dan seperti yang diharapkan. Semua pekerja aku pun nampaknya berdedikasi melaksanakan tugas masing-masing. Memang tinggi kedai sewa aku ni, lebih tinggi dari mana-mana kedai area ni. So tak rugilah sesape yang jadi penyewa.



















Keta aku kena langgar dengan rider cubprix masa bertugas di hulu selangor. Rider tu admit kat hospital selayang tp aku ok. Yang tak ok cuma hati huhu

Friday, April 16, 2010

Cara-cara Membina Tiang









Tiang Seri

Beam dah siap, so giliran tiang-tiang seri pula mengambil tempat.















Saturday, April 10, 2010

Pembinaan tapak asas

Pembinaan tapak telah bermula. Semua lubang untuk dirikan tiang dah diisi dengan simen. Beam pun telah mula dibuat. Papan-papan utk beam, maskuri recycle je. Setiap ruang kedai memang dibuatkan beam bagi pastikan dinding-dinding yang dibina kukuh. Buat beam untuk setiap ruang memang leceh, tp aku tak kompromi dengan aspek keselamatan dan kualiti pembinaan. Bukan ape, aku nak pastikan penyewa rasa selamat dan puas hati